Zbor članov 2012 PD Iskra Ljubljana v Mostecu

Člani PD ISKRA iz Ljubljane smo današnji dan izbrali za to, da si povemo tisto za nazaj in tisto za naprej, da se malo družimo in poveselimo – torej – imeli smo občni zbor ali članski sestanek . V zadovoljstvo vseh so bili vsi predlogi UO, kakor tudi plan izletov sprejeti enoglasno. Seveda sklepi in pričakovanja članov nas sedaj obvezujejo, da še z večjim zanosom in še bolj smelo zakorakamo v novo sezono. Prijetno se ga bo spominjati tudi po udeležbi, kakor po gostih iz MDO PD Ljubljane ter drugih predstavnikov slovenskih PD. Na zboru so bili tako navzoči gosti:
predsednica MDO PD Ljubljane – Marinka Koželj-Stepic, predsednik PD DELO- Resnik Dušan, predsednik PD Križe – Robert Posavec , predsednik PD RTV Ljubljane – Branko Krebs. Član UO PD Šmarna Gora – Franci Medved ter pridruženi član Korže Lado iz najbolj razvijajočega PD v Sloveniji- PD Zdravstveni zavodi Celje. Omeniti moram prisotnost tudi člana našega PD, slovenskega vrhunskega potapljača in raziskovalca podzemskih jam Marka Kraševca, ki je na naš zbor prišel direktno iz Indije.
Na zboru v Tivoliju so nas pričakale prave zimske temperature, sneg, tam na jugu in gor na severu – pri nas pa o njem ne duha ne sluha! To nas ni motilo in po prihodu predsednika Dušana smo skupina skoraj 30-tih planincev in planink krenili na pot čez Rožnik in do našega cilja, do koče v Mostecu. Na Rožniku smo se tudi poslikali in se spomnili na našega legendarnega, a žal pokojnega planinca Draga.
Na cilju nas so pričakale Margaretine dobrote in toplo kuhano vino, seveda pa tudi ostali člani društva, ki so prišli direktno v Mostec. Tu je bila Vladka še najbolj zaposlena, saj je morala vpisovati članarino kar 52 članov.
Po kratkem posvetu in namestitvi smo tako kmalu začeli naš sestanek. Predsednik Dušan nas je vse najprej pozdravil, prebral dnevni red sestanka, predlagal člane zbora in potem predal besedo izvoljenemu predsedniku zbora Franciju. Še predno je Franci začel svoje poslanstvo je prepustil besedo gostom, ki so predstavili svoje poglede na naše druženje in seveda tudi v grobem svoje plane za prihodnje.
Pri samih debatah smo bili konstruktivni, poslušali poročila odborov, sprejeli vse nam ponujene rešitve in tako se je zbor uspešno zaključil ob gledanju fotografij minulih lanskih izletov.
Po vsem tem napornem delu se je prilegla seveda dobra zakuska z zeljem, obaro, krvavico, pečenico in žganci, tudi dobra kapljica ni manjkala. Na koncu smo se vsi zadovoljni še se poveselili z pesmijo in Janezom ob brenkanju na kitaro in Brankom z svojo priljubljeno harmoniko.
Lep pozdrav
Marjan
Slike

Hits: 12