Današnja mrzla januarska sobota je bila kot nalašč za kratek sprehod iz Tivolija (od koder nas je krenila malodane petdeseterica) po ovinkih preko Rožnika, do Mosteca, kjer smo imeli članice in člani Planinskega društva Iskra, pregled našega lanskoletnega dogajanja. Sprehod je bil pravzaprav kar zahteven, saj so bile poti zaledenele kot v visokogorju in »ta male« dereze so še kako prav prišle. Na srečo so bili z nami tudi vodniki z D kategorijo (za zimske razmere), ki so nas varno in brez nezgod, pripeljali do našega cilja Na zboru članstva (uraden naziv) smo potegnili črto pod naše lanske planinske ture in uspehe ter se dogovorili, kako se bomo obnašali letos.
Seveda smo po končanem uradnem delu zagnano in zasluženo zahlastali po »enih stvareh na krožnikih«, pečenice, krvavice, obara in žganci imenovane, ki sta jih pripravile domačinke Fani in Nataša. Še pred tem pa smo se posladkali s pečenimi sladkimi dobrotami iz Margaretine pečice, ki so nas ob prihodu že čakale na mizah, ki so dajale videz, kot da smo prišli na ohcet!
Pred cerkvijo na Rožniku in še malo nižje, je bil obvezen postanek. Ker me ni bilo takrat še tam, malo pogrešam eno »gasilsko« fotko !Reportažo o zboru prispeval Franci
Slike

Hits: 11