Zbor članov l.2007 v Mostecu

Letošnji občni zbor v Mostecu smo najprej popestrili z pohodom skozi Rožnik. Pod Tivolijem se nas je zbralo kar sedemnajst. Po kratkem pogovoru in čakanju zamudnikov, smo krenili. Pot je bila zamrznjena, vendar brez ledu. Najprej smo tako prečkali Tivoli in se pri vodnjaku povzpeli proti vrhu. Lepo vreme nam je omogočilo, da smo pohod izpeljali v celoti, kakor si je Drago, naš vodič zamislil. Tako smo si lahko ogledali nekatere kulturne “znamenitosti” Tivolija. To so razne podrtije, zapuščeni stolp in še kaj takega bi se našlo. Spotoma smo se ob počitkih nekoliko osvežili ter pokramljali o tem, kar smo videli in vedeli. Po več kot poldrugi uri smo po raznih ovinkih le prispeli do Mosteca. Tu so nas je čakali še ostali planinci oz. planinke, katerim je bil ta pohod premalo ali pa preveč naporen. Skupno število nastopajočih se je tako povzpelo na 37. To je bilo dovolj za sklepčnost zbora in tako smo ta sestanek lahko pričeli.
Po pozdravnem nagovoru predsednika društva g. Dušana in pozdravu gostom iz PD Šmarna gora in PD Delo ter po kratkem rezimeju minule sezone je naš tajnik Drago pričel uradni del. Prva točka zbora je bila izvolitev delovnih organov zbora. Potem pa so sledili izvolitve oz. podaljšanje mandatov organov društva, poročilo blagajne in nadzornega organa. Podeljena sta bila tudi bronasta znaka planinske zveze za Semenič Dušana in Klančar Marjana za njuno minulo delo v društvu .Nato smo prešli na opis izletov letu 2007. Skupna značilnost letošnjih izletov je da z njimi pokrivamo celotno Slovenijo torej vse naše pokrajine. V načrtu so tudi izleti v tujino, kakor je to Učka in Sonnblick. Z programom izletov smo bili vsi zadovoljni in jih tudi podprli. Posebna zanimivost letošnjih izletov bo kolesarski izlet, potem je v načrtu tudi raftanje na Savi iz Ljubljane do Krškega ter tudi rafting na reki Tari v Črni gori z obiskon najvišjega črnogorskega vrha Babinega Kuka, seveda če bo zato dovolj kandidatov.
Nekoliko smo se obregnili na naše ime društva. Saj smo ugotovili, da je planincev iz Iskra zelo malo in tudi same koristi od tega, da nosimo ime tovarne nimamo. Predlog za razmislek je bil, da bi spremenili ime ali pa da bi se priključili kakemu drugemu društvu, tako ali drugače.
Po okusnem kosilu z krvavicami in pečenicami se je naš občni zbor nadaljeval z ogledi diapozitivov in fotografij izletov iz daljnih in tudi ne tako daljnih let. Zato moram pohvaliti Dragota, Srečkota in tudi Klausa, da so vsak po svojih močeh prispevali k tako uspešnem zaključku našega zbora. Uradni del zbora se je uspešno končal malo po tretji uri.
Lep pozdrav
Marjan Klančar
Slike

Hits: 8