Zimski pohod na Krim

Bil je to nadomestni izlet, katerega smo izvedli namesto planiranega Stari trg – Pugled. Tam je bilo namreč še neprehojena pol metra visoka snežna odeja.
Krim je bil zanimiv zato, ker ima večje število članov našega društva cilj kar največkrat osvojiti ta tisočak – Krimko v bližini Ljubljane. Kljub večernem nastopanju v Medvodah (maškare) se nas je udeležilo tega pohoda kar devetnajsterica.
Vreme je bilo tako, tako. par kapljic dežja, tudi nekaj snega je zapadlo tudi dokaj megleno. Temperatura pa tam okoli 0 stopinj. Sneg nas je spremljal celotno pot. Bil pa je težak, saj je bila dokaj močna odjuga. Med potjo smo srečavali smo kar veliko planincev , tako smo lahko sklepali, da je bil danes dom kar dobro oblegan.
S počitki in vztrajnostjo je tudi naša ekspedicija uspešno prispela do doma na Krimu. Nekaj prostora smo le dobili in se smo lahko posedli ob mizah. Potem standardno čajčki in preobleka in vse to in še kaj z veliko dobre volje. V koči smo postali kar eno uro. Tu je debata padla tudi glede upokojenskih izletov in tako smo sklenili, da gremo v sredo na Veliko planino. Zaradi odhoda avtobusa smo se tudi lepo držali urnika pohoda. Točno po eni uri smo odšli iz tople sobe, se zunaj še enkrat poslikali in nato spustili v dolino. Zopet po snegu, le da smo si sedaj pripeli dereze in hoja je bila veliko lažja. Pod daljnovodom smo se srečali z Francije, kjer smo tudi nekoliko poklepetali. Od tu nas je čakalo še dobre pol ure gaženja mokrega snega. Vse se je lepo izteklo, se na koncu lepo pozdravili. Lepo in sneženo je bilo

Hits: 10