Zimski tabor pri Valvazorjevem domu

Minuli vikend smo v prečudovitem vremenu, prav takem vzdušju in polni novih znanj, ter odlični organizaciji Nadje ter Alenke, preživeli na drugem Iskrinem zimskem taboru – tokrat tam nad Žirovnico pod Stolom – v Valvazorjevem domu.
Daljše sprehode po planinah tam okoli so vodniki izkoristili za vtiranje prepotrebnega znanja nam, običajnim pohodnikom, za varno zimsko hojo v gorah. Bilo je mnogo vsega, od prve pomoči, do orientacije v moderni obliki, GPS imenovani, pa učenje vozlov za primer varovanja, ravnanje s cepinom v primeru zdrsa po snegu, pa……kaj bi našteval…..Robi, Joža, Klemen, Alenka…. bom kar nehal z imeni, saj je vsak izmed nas prispeval svoj kamenček v mozaiku teh dveh dni (vsaj s pozornim poslušanjem)!

V nedeljo se je na vrh Stola lahko podal le tisti s cepinom in velikimi derezami – vodnik Robi je bil neizprosen – varnost je na prvem mestu. Tako je goro osvojila le osmerica, ostalih nas sedemnajst pa smo se ob pohodu pod vodenjem Joža in Marjana naužili pogledov na vrhove od Kepe v Karavankah, do kompletnih Julijcev in Krna in Škofjeloškega hribovja, pa Snežnika tam v daljavi. Vse, kar je bilo nižje doli, je pokrivala debela plast megle in oblakov!
Vse pohvale organizatorjem in predavateljem, a ob vsem tem ne smem pozabiti osebja Valvazorjevega doma. Kot da smo bili v hotelu s petimi zvezdicami so izgledale sobe, pa WC, pa……ja hrana je pa bila za 5*+ in verjamem, da se bomo posamezniki še velikokrat vračali tja gor.
Pisanje mi danes ne gre preveč od tipk, pa bom rajši pokazal nekaj fotografij, ki jih je z mojim fotoaparatom uspela narediti Adrijana:
Lep pozdrav
Franci

Slike – Fedor
Slike – Alenka
Slike – Adrijana
Slike – Drago

Hits: 11